Päivi Alasalmi Novellit

Suden hetki

 

suden hetkiVahvoja naisia, vaihtuvia valtakuvioita ja ronskeja otteita!
Absurdeja ja häikäilemättömän suorasukaisia novelleja seksistä sekä toiminnan naisista ja miehistä. Novellien naiset ovat vahvoja ja ronskiotteisia ja miehet heikkoja, mutta valtakuviot saattavat myös nopeasti vaihtua. Alasalmen kokoelma uhkuu seksiä, väkivaltaa ja häkellyttävää huumoria. Ei heikkohermoisille!

ISBN: 9512047837 Lk 84.2, sivumäärä: 182, kannen suunnittelu: Liisa Holm, kannen maalaus: Francisco Goya, Gummerus Kustannus 1995, sidottu.

 

Koirapäinen pyöveli

 

koirapäinen pyöveliOli ollut aika, kun Aliisa Korvenvaara kaipasi miestä. Mutta se aika oli kaukana takana. Mihin päätyvät miehet, jotka lähtevät viemään roskapussia eivätkä koskaan palaa kotiin? Entä minne jätetään ne, jotka eivät suostu lähtemään? Pystyykö ihmisen elämästä näkemään yksittäisen hetken, jolloin alkaa alamäki? Päivi Alasalmen novelleissa ääneen pääsevät naiset, jotka kantavat häpeäänsä pystypäin, muuttuvat näkymättömiksi tai vetäytyvät erakoiksi. Miehet, jotka tappelevat viinanpirun kanssa tai hukuttavat elämänsurunsa työhön. Mutta nämä ihmispolot ovat myös kovapäisiä ja päättäväisiä. Sillä kuka pitää ihmisestä huolta – ei kukaan muu kuin hän itse. Koirapäinen pyöveli on kokoelma novelleja, joissa meno on reipasta, elämä rujoa ja mustanpuhuva huumori kukkii. Kieli on oivaltavaa ja suoraviivaiset tiivistykset ihmiskohtaloista herkullisia. Henkilöitä yhdistää häpeän ohittaminen ja selviytyminen yhteisön langettamista tuomioista. Joissakin tarinoissa on alasalmelaisen mittakaavan mukaan onnellinen loppu, kuin aikuisten sadussa. Toisissa päivä päättyy vähemmän suotuisasti, mutta jonkinlaiseen tasapainoon päästään, vaikka se olisi sitten saavutettava joka aamu uudestaan.

EAN 9789512083374, Lk. 84.2, 160 sivua, koko 134 x 213 mm,
kannen suunnittelu Jenni Noponen , Gummerus Kustannus, syyskuu 2010
ISBN 978-951-20-8337-4, sidottu.